Ondergrondse gastank

Geen aansluiting op het aardgasnet? Grijp dan niet meteen naar mazout. Propaangas is een milieuvriendelijke oplossing en even veilig en proper als aardgas. De Jans Gas biedt ondergrondse gastanks aan van 3000 liter.
Het lijkt erop dat u een niet-ondersteunde browser gebruikt
Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Om de beste ervaring met het gebruik van onze site te krijgen, moet u één van de onderstaande browsers installeren. Klik op één van de onderstaande icoontjes om de browser te installeren.

Ondergrondse gastanks in ons gamma

Propaangastank 3000 liter

Verwarmen met propaangas

Je kan je woning perfect verwarmen met propaangas, in de plaats van met aardgas of met stookolie. Propaangas is veel milieuvriendelijker dan mazout en minstens even ecologisch als aardgas. De propaanverwarmingsketel en gascondensatieketel leiden bovendien tot een efficiënter brandstofgebruik. Niets dan voordelen, dus!
Over De Jans Gas
Over De Jans Gas

Ondergrondse tanks: een esthetische oplossing

Misschien is er wel een aardgasnet in je straat aanwezig, maar is er geen leiding naar je huis. Die leiding voor aardgas doortrekken, kan best prijzig zijn. Een gastank is een goed alternatief, want dan betaal je geen distributiebijdrage. Zo’n grote tank in je tuin neerpoten is natuurlijk niet de meest esthetische oplossing. Een bovengrondse tank is zeker mogelijk en kan je eventueel nog achter een haag verbergen, maar veel mensen kiezen liever voor een ondergronds exemplaar. Dat is uiteraard veel mooier, want dan is enkel het deksel zichtbaar. Bovendien kan je zo meteen een grotere gastank installeren en hoeft die dus minder snel te worden bijgevuld.

Van graafwerken tot aansluitkastje

De Jans Gas wil je graag een zorgeloze installatie bezorgen, conform de VLAREM-normen. Daarom voeren we niet alleen de plaatsing van de propaangastank uit, maar nemen we ook al het voorbereidende werk voor onze rekening:

  1. We voeren de graafwerken voor de gastank uit.
  2. We plaatsen de tank in de gegraven put, op de wettelijke afstand van de woning, de rooilijn en de openbare weg.
  3. We graven een sleuf van de tank tot de gevel van de woning.
  4. We plaatsen de leiding op 60 cm diep en plaatsen een waarschuwingslint.
  5. We sluiten de tank aan.
  6. We plaatsen een klein aansluitkastje met twee gaskranen en een lagedrukontspanner tegen de gevel.
  7. Vanaf hier neemt je chauffagist het van ons over voor de aansluiting op de verwarming.

Liever geen aansluitkastje aan je gevel? Dat kan ook. In dat geval wordt de lagedrukontspanner in het mangat op de tank geplaatst.

Een ondergrondse tank kopen

Hoe weet je precies welke gastank je nodig hebt? En aan welk budget moet je je verwachten? De Jans Gas heeft meer dan 50 jaar ervaring met gas en kan jou duidelijk advies geven. De prijzen voor gastanks hangen af van de grootte van de gastank en worden wettelijk bepaald. Een correct overzicht van de geldende prijzen voor propaangas, vind je hier.

Hoe vaak wordt mijn ondergrondse gastank gekeurd?

Je propaangastank wordt jaarlijks uitgemeten. Dat betekent dat de kathodische bescherming, de speciale coating rond de tank die beschermt tegen corrosie, wordt gemeten. Zo ben je er zeker van dat je de tank nog steeds in alle veiligheid kunt gebruiken. Vijfjaarlijks moet de gastank zelf worden gekeurd. Voor alle onderhoud en keuringen kan je met een gerust hart bij De Jans Gas terecht.

Waarom De Jans Gas?

Levering aan huis
Veilig en veelzijdig
Ecologisch en duurzaam
Professioneel advies