Bovengrondse gastanks

Is jouw woning niet aangesloten op het aardgasnet? Kies dan voor propaangas. Dat kan met een ondergrondse, maar ook met een bovengrondse gastank. De Jans Gas is al tientallen jaren gespecialiseerd in het installeren van bovengrondse gastanks. Vraag vrijblijvend advies of een offerte.
Het lijkt erop dat u een niet-ondersteunde browser gebruikt
Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Om de beste ervaring met het gebruik van onze site te krijgen, moet u één van de onderstaande browsers installeren. Klik op één van de onderstaande icoontjes om de browser te installeren.

Bovengrondse gastanks in ons gamma

Propaangastanks van 250 tot 10.000 liter
Doorgaans wordt geopteerd voor een gastank van 1750 liter

Verwarmen met propaangas

Propaangas is een perfect alternatief voor aardgas en een betere optie dan mazout. Dit type gas is immers veel schoner en dus beter voor het milieu dan stookolie. De installatiekosten liggen ook een stuk lager dan wanneer de leiding voor aardgas moet worden doorgetrokken. Met een gastank betaal je bovendien geen distributiebijdrage.
Over De Jans Gas
Over De Jans Gas

Installatie van een bovengrondse gastank

Wanneer een ondergrondse gastank geen optie is, kan je altijd opteren voor een bovengrondse gastank. De tanks van De Jans Gas voor bovengrondse plaatsing zijn kleiner dan de ondergrondse exemplaren en dus eenvoudig te verbergen achter een haag of muurtje. De Jans Gas komt jouw gastank binnen de week leveren en installeren. Je graaft zelf de sleuven van 60 cm diep waar de leidingen moeten komen. Wij leggen vervolgens de leidingen in een wachtbuis en plaatsen er een waarschuwingslint boven. De leidingen worden aangesloten op het aansluitkastje tegen de gevel van de woning, dat 2 gaskranen en een lagedrukontspanner bevat. Indien er geen aansluitkastje wordt geplaatst en de lagedrukontspanner in het mangat van de tank komt, moeten de leidingen groter zijn.

Waar moet je rekening mee houden?

Een gastank moet aan een aantal wettelijke voorschriften voldoen en dat geldt ook voor de plaatsing. Zo zijn er afstandsregels die moeten worden gerespecteerd. De tank moet 3 meter van de openbare weg, 3 meter van de rooilijn (de buur) en 5 meter van deuren en ramen verwijderd staan. We geven je ook graag mee dat een bovengrondse gastank van 1750 liter doorgaans 2 keer per jaar moet worden bijgevuld. Hiervoor komen wij dan snel bij je langs.
Over De Jans Gas

Een bovengrondse gastank

Een propaangastank nodig en kies je voor een bovengrondse installatie? De Jans Gas helpt je graag verder. Gastanks en propaangas zijn onderhevig aan wettelijk bepaalde prijzen, die naargelang de situatie of periode kunnen fluctueren. Hier kan je een correct overzicht van de geldende prijzen raadplegen. Vraag gerust een prijsvoorstel aan om exact te weten waar je aan toe bent.

Hoe vaak moet ik mijn bovengrondse gastank laten keuren?

Waar een ondergrondse gastank jaarlijks moet worden uitgemeten om na te gaan of de kathodische beschermingslaag de tank nog voldoende beschermt, is dat bij een bovengrondse gastank niet nodig. Wel moet ook deze tank vijfjaarlijks worden gekeurd. Voor alle keuringen en onderhoud blijft De Jans Gas jouw aanspreekpunt.

Waarom De Jans Gas?

Levering aan huis
Veilig en veelzijdig
Ecologisch en duurzaam
Professioneel advies